logo5

Дефиле на младото вино в Пловдив

Дефиле младо вино 2019За 11-та поредна година Старият град на Пловдив е домакин на Фестивала „Дефиле на младото вино“. И тази година началото на фестивала ще се постави с колоритното Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия”, с което посетителите ще бъдат поведени на незабравима винено-кулинарна обиколка сред историческите ценности на Стария град.

Богът на виното Дионис ще отвари първата бъчва младо вино на избран участник – златен медалист от предходното издание, с което ще се даде официалния старт на дегустациите, които ще се проведат в трите дни. Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации. Един жетон дава право на една дегустация. Пакетите, от които може да избирате съдържат жетони, брандирани чаши, държачи за чаши, брандирани торбички с разделение за 2 бутилки вино и тирбушони.
За събитието организаторите подготвят специално туристическо предложение: Plovdiv City Card – „Дефиле на младото вино“. Това е лимитирана серия City Card, която важи само за дните на събитието и включва пълен пакет дегустации, посещение на културни и исторически забележителности, както и отстъпки в определени обекти.
Организатори са Съветът по туризъм - Пловдив и Община Пловдив, съвместно с Plovdiv CityCard, ОИ „Старинен Пловдив”, Университета по хранителни технологии – Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии и висшите учебни заведения, всички участници във винения бизнес.

Дата:

от 15 до 17 ноември 2019 г., начало 13.00 ч.

Място:

Пловдив, Старият град

Допълнителна информация:

http://wineshowplovdiv.events/
https://bilet.bg/bg