logo5

Кулинарен фестивал „Да споделим Никулден“

Да споделим НикулденФестивалът се провежда за девета поредна година. В конкурсната част участват хотели и ресторанти, учебни заведения и читалища. Ще има изложение на обредни хлябове, а в организацията ще се включи и Етнографският музей в града. На изложението традиционно участват представители от Варна и региона, които показват своите кулинарни умения в приготвянето на рибни ястия, морски деликатеси и други ястия за наближаващия празник Никулден. Винопроизводители ще презентират млади и отлежали вина.

Гостите и жителите на града ще открият многобройни кулинарни „съкровища”, които ще могат да закупят и споделят със своите семейства, близки и приятели. Предвидено е също да има щандове с ръчно направени сувенири, подходящи за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, както и представяне на фермерски продукти.
Съпътстващата програма включва представяне на читалища, центрове за работа с деца, организации и фирми с предмет на дейност, свързана с морето, изложба-базар на ръчно изработени художествени изделия, концертна програма, анимация с публиката.

Дата:

30 ноември 2019 г., от 11.00 часа

Място:

Варна, бул. „Княз Борис I-ви“ 115, Дворец на културата и спорта