logo5

Първо Световно първенство по ресторантьорски спорт

Дмитрий НазаровЗа първи път в България ще се проведе Световно първенство по ресторантьорски спорт. Домакин ще бъде петзвезден хотел в Равда. Организатор е бургазлията Красимир Чуков, вицепрезидент на Световната федерация по този вид спорт, който дълги години е бил барман и гурме майстор в едни от най-известните ресторанти в света, печелил е множество европейски и световни първенства.

Сред гостите на първенството ще бъде целият звезден актьорски състав от руския сериал „Кухня“, станал любим на огромна част от българските зрители. Артистите вече са потвърдили присъствието си. Сред тях ще е и Дмитрий Назаров – превъплътил се в мустакатия главен готвач от сериала Виктор Баринов.
Световното първенство ще се състои от две дисциплини – за готвачи и за бармани. Ще участват по около 15 състезатели във всеки от потоците. Първите два дни ще са квалификациите, а финалите ще са на 17 май.
В състезанието за готвачи ще има една кутия с подбрани определени продукти. Състезателите ще трябва да сготвят нещо, комбинирайки само тези храни, които са вътре. По време на шампионата ще има и тематичен семинар.
Победителите в световното ще получат купи, като тази за готвачите съдържа 450 грама злато и тежи над 10 кг. Призът за барманите е във формата на чаша – копие на Светия Граал. Купите са дело на най-добрия скулпторист на Санкт Петербург.

Дата:

от 15 до 17 май 2020 г.

Място:

Равда, х-л Emerald Beach Resort & Spa