logo5

Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2020

АВГУСТИАДА 2020 постерЗа девета поред година ще се проведе Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“. Този път изложението се организира на открито, при спазване на всички противоепидемични изисквания. И това издание ще бъде съпроводено с разнообразна културна програма с участието на Държавна опера Стара Загора и други музикални състави.

Фестивалът е повод най-добрите винарски изби на България и производители и дистрибутори на храни да представят свои интересни и нови кулинарни продукти на жителите и гостите на Стара Загора. Всяка година се увеличава и международното участие, като в изложението се включват винарски изби от балкански и други страни. Тази година международен акцент на Августиада 2020 е Франция.
Фестивалът е форма да се стимулира туризма и да се популяризира винената и кулинарната култура. Сред участниците и гостите ще бъдат представители на винопроизводството, хранителния бранш с акцент върху гурме сектора, хотелиерския и ресторантьорски бизнес, индустриалния сектор, държавни институции и много други гости и ценители на виното и добрата храна. Посетителите на изложението могат да дегустират вината на изложителите и да гласуват за тях според своите предпочитания. Вината, получили най-много гласове се отличават със Знака на Августиада - образ на монета от римско време с изображение на император Каракала.
Традиционно в рамките на фестивала ще се проведат майсторски класове и други събития. Сред атракциите е и конкурсът за избор на Царица на Августиада, чиято роля е да бъде посланик на фестивала.
Организатори са Търговско-промишлена палата - Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора и с помощта и съпричастието на други фирми и организации.

Програма

Информация за посетителите

Схема на фестивала

Такса:

5 лв. за един ден
10 лв. за три дни

Дата:

от 25 до 27 септември 2020 г.

Място:

Стара Загора, Античната улица в центъра на града (до Операта)

Допълнителна информация:

http://www.avgustiada.com/