logo5

Фестивал на цацата – Кранево

c_277_200_16777215_00_images_Фестивал_на_цацата-1.jpg

За четвърти път, в Кранево се провежда празника, посветен на най-обичаната малка риба по Черноморието. А специалният гост тази година е Marty Cintron, познат на поколения купонджии като No Mercy. В програмата на тридневния фестивал ще се включат и група „Контрол“, комиците – Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, както и момчето, което продължава да говори с морето – Панайот Пнайотов. Освен музикалната програма, фестивалната зона ще предостави на посетителите много възможности за забавления и вкусни морски дарове.
Предвидени са атрактивни състезания по надяждане с цаца, надпиване с бира, състезанията „Бягане с токчета“ и „Бирена миля“, лятно кино, кулинарни демонстрации и много други забавления.
Отново ще има и атрактивна детска зона, в която най-малките ще се забавляват с много игри и вълшебни предизвикателства.
По традиция по време на събитието се приготвя и раздава кметска чорба. Приготвят се по 5 казана от по 100 литра, като чорбата се приготвя от 9 вида риба. През трите фестивални дни в заведенията в Кранево се предлага цялото разнообразие морски дарове.
В зоната на Северния плаж се обособява специална Фестивална зона с шатри, като едни от най-добрите готвачи в Кранево готвят на живо. Очакват ви стотици литри Шуменско пиво и тонове прясна цаца.

Дата:

от 12 до 14 юни 2021 г.

Място:

гр. Кранево